Rengör din värmepump och spara pengar!

Vi är säkra på att du vet att det är bättre att förhindra någonting istället för att åtgärda det i efterhand. Det är även ett gott råd när din värmepump ska hållas i skick längre och vara effektiv med en schemalagd rengöring. Kontakta en duktig städare i Umeå om du vill ha hjälp med ytterligare städservice i hemmet.

Guide till att rengöra värmepump

Ta en titt på några generella regler för att rengöra värmepumpar.

Se till att värmepumpen är avstängd innan rengöringen

Om du inte gör det kan du få en ordentlig stöt. Håll dig säker, stäng av klimatanläggningen vid strömbrytarpanelen.

Börja med en snabb kontroll av värmepumpens rörspolar

Det finns några grundläggande steg när det gäller att underhålla spolarna. Börja med att ta vattenslangen för att fukta spolarna. Spruta sedan på AC-rengöringsmedel. Läs tillverkarens instruktioner för hur länge den ska ligga. Efter en tid ska du sedan skölja rent spolarna. Beroende på om du rengör en väggenhet kan du rengöra flänsarna på spolen med ett borstmunstycke som finns på många dammsugare. Glöm inte det här steget då det är viktigt.

Dräneringen ska rengöras härnäst

Lokalisera dräneringen någonstans på utsidan av ditt hus. Ta en våt- och torrdammsugare för att enkelt rengöra dräneringen. Hitta locket och ta bort det för att kvalitetsmässigt rengöra. Byt locket först om du kommer ihåg. Vadå, ingen propp? Besök ditt lokala varuhus för att byta den. Det är ett till kritiskt steg för att skära ned utgifter på längre sikt.

Kalla in en expert för rutinmässigt underhåll

Du kan hålla din värmepump så ren som möjligt men en professionell expert erbjuder garantier. Att anlita ett proffs maximerar även rengöringen av dräneringen. Det ökar chanserna för att förhindra mögelväxt.

Ta dig alltid tid till att byta ut dina värmefilter

Det är viktigt att ha ett schema. När du kör värmefläktpumpen på heltid byt ofta filter. Om du sköter detta är stegen lätta att följa och besparingarna är stora. Missa inte enkla besparingar genom att rengöra din klimatanläggning.