Rengöring spis – Snabbt och enkelt!

Börja din rengöring av spis genom att använda en fuktig mikrofiberduk istället för diskmedel. Denna typ av duk har många skrubbfingrar som tar bort det mesta av smutsen från ovansidan av spisen.

Rengöra spis fri från inbränd mat

För tuffare inbränd mat på spisen, spruta ytan med vatten och använd sedan bakpulver för att göra en massa som tar bort det. Se till att torka av bänkytan efter att ha använt massan. Det är inte bra att låta massan ligga kvar för länge på bänkytan. Om spisytan är i dåligt skick finns det ett annat sätt att ta bort smutsen och avlagringar. Du kan använda vanlig gelfri tandkräm på en mjuk trasa för att rengöra området med avlagringarna. Det tar bort fläckarna från bänkytan och repar inte ytan.

Rengöring av spiskåpan

Rengöring av spiskåpan är en annan uppgift att ha i åtanke när spisen ska rengöras. Genom att göra det ska du hälla ca 125 ml vitvinsvinäger och en tesked av borax i varmt vatten. Doppa den mjuka trasan i vattnet och krama ur den innan du torkar spiskåpan. Var medveten om de kletiga fläckarna som blir kvar på ytan.

Rengöra spisfiltret

En annan del av spisen är spisfiltret. För att rengöra det ska du börja med att ta bort det. Skölj det sedan i hett vatten med tvål i. Skölj väl och låt det lufttorka. Du kan också rengöra filtret genom att lägga det i diskmaskinen. Förhoppningsvis hjälper dessa tips dig att rengöra din spisöverdel. Vi hoppas att vi hjälpt dig till ett renare kök där det inte finns några fler rostfläckar eller andra smutsiga fläckar på din spis.

Kontakta de bästa städfirmorna i Umeå för städhjälp eller flera bra rengöringstips på hur du kan rengöra spisen på. Vi har lång erfarenhet utav rengöring av alla olika delar av ett hem.