Hur du underhåller och rengör en modern soffa

En modern soffa är ett måste för vilket hem som helst. De finns i olika storlekar, stilar och görs i olika material som säkerligen passar smaken för vilken individ som helst idag. Du har möjligheten att välja den perfekta soffan för dina behov bland de tusentals moderna sofforna på marknaden som finns. Men vad händer sedan när du tagit hem den där moderna soffan? Hur behåller du dess kvalitét? Underhåll är viktigt för att hålla din soffa i toppskick. Läs vidare för hur du ska gå tillväga eller kontakta vårt städföretag i Umeå för råd.

Identifiera materialet på din soffa du ska rengöra

För ordentligt underhåll av din moderna soffa måste du först identifiera materialet som den är gjord av. Du kan oavsiktligt förstöra kvalitéten på soffan om du använder fel rengöringsmedel för den. För att undvika det är det viktigt att klargöra med möbelaffären eller tillverkaren över vad som har används för din soffa, och råd om hur man ska rengöra den ordentligt utan att riskera dess kvalitét.

Enkel rengöring för lädersoffor

Om den moderna soffan är gjord av läder är det lätt att underhålla den. Ta en trasa eller en fjädervippa för att ta bort damm och annat smuts från soffan. Du kan även fukta en bomullsduk eller trasa i vatten och torka rent soffan. Det gör att du får bort allt damm. Glöm inte att torka hörnen där damm samlas. Polera den sedan med lite rengöringsmedel för läder som du kan köpa i varuhus för att få tillbaka glansen.

Rengöringstips för moderna tygsoffor

När det gäller moderna soffor av tyg kan du ge den en ordentlig omgång med dammsugaren för att suga upp alla dammpartiklar på den. En handdammsugare är perfekt för det. För fläckar kan du använda en mjuk trasa med lite vatten och tvålmedel. Du kan även använda en mjukborstad tandborste med samma rengöringsmedel för att ta bort svåra fläckar. Du kan också ta ett rengöringsmedel för tyg för att göra jobbet lättare.

Rengöringstips för soffa i päls

Moderna soffor av päls kan vara besvärliga att rengöra i jämförelse med tyg- eller lädersoffor. Den här typen av moderna soffa kan inte utsättas för ett rengöringsmedel, eftersom det kan vara starkt nog att förstöra fibrerna. Ett råd är att hålla sig till en dammsugare för rengöringen. Pälssoffor är även känsliga mot smuts; statisk elektricitet kan magnetisera små partiklar på dem som gör det besvärligt att rengöra. Du bör göra det regelbundet. Om du vill ha en till ditt hem, se till att hålla den i ett rum som är mindre utsatt för damm eller smuts.