Rengöring kyl – 5 enkla tips

När det gäller underhåll och rengöra kyl är rengöring en nödvändig del av det. Du måste konstant hålla din kyl i ursprungligt skick.

Här är några rengöringstips för rengöring av kyl som kan hjälpa dig:

I jämförelse med andra apparater är det faktiskt lättare att underhålla en kyl.

Rengör insidan av kylen varje vecka

Du bör förhindra att smuts och bakterier uppstår i kylen. Även om temperaturen inuti inte främjer produktionen av mikroorganismer, kan ansamlingen av fläckar och smuts möjligtvis leda till uppkomst av bakterier. Du bör ta bort fläckar på en gång.

Blöt en handduk i vatten blandat med diskmedel. Vrid sedan ur den och torka fläckarna med den rena handduken.

Blöt handduken i rent vatten för att ta bort smuts och diskmedel. Vrid ur resten av vattnet och använd det för att ta bort resten av diskmedlet som är kvar i kylen. Använd en torr handduk för att ta bort kondensen på lampan i kylen. Se till att du även tar bort och slänger utgången mat.

Rengör spolarna på baksidan av kylen

Spolarna ansvarar för att driva ut het luft som har samlats från insidan av kylen. Om spolarna är smutsiga kommer kylen få svårt att behålla kylan inuti. Det kommer göra att motorn får arbeta hårdare för att få ned temperaturen. Använd en våt- och torrdammsugare för att rengöra spolarna. Ta bort spindelnät. Om du använder en modern kyl kan du behöva ta bort panelen på baksidan för att komma åt spolarna.

Töm avrinningsskålen

Det överflödiga vattnet som har avfrostats från kylen hamnar i avrinningsskålen. Den är vanligtvis placerad i botten på främre delen av kylen. Du kan behöva ta bort bottenpanelen på kylen för att komma åt avrinningsskålen. Rengör den med tvålvatten och torka upp det med en ren handduk.

Rengör filtret i vattentanken

Om du använder en delad kyl med en inbyggd vattentank kan du behöva rengöra filtret åtminstone fyra gånger per år. Det förhindrar igentäppning. Om filtret kan kastas, byt det två gånger per år.

Rengör även utsidan av kylen

Torka utsidan av kylen med en ren disktrasa. För en kyl i rostfritt stål kan du behöva köpa polermedel för att få bort fingeravtryck.

Kontakta oss för prisvärda städtjänster i Umeå idag!