Rekommenderad städfirma för flyttstäd när du ska flytta i Umeå

För hyresgäster vars hyreskontrakt håller på gå ut och som ämnar flytta så bör hen anlita en professionell städfirma för att utföra flyttstädet. Om man ser till att hyreslägenheten städas ur av en professionell och erfaren städfirma så höjer man chanserna på att få sin depositionsavgift tillbaka. (Den som baseras på städning endast). Många hyresvärdar tar pengar från depositionsavgiften om hyresgästen lämnar lägenheten i ett smutsigt skick.

Välj en städfirma med erfarna städare

Det är bäst att välja professionella städare som kan erbjuda en omfattande checklista över städuppgifter. Samt ett mobilt team som har professionell utrustning och använder högkvalitativa rengöringsprodukter. De bör också ha ett positivt rykte för att utföra ett grundligt och överlägset noggrant städjobb.

Många städfirmor erbjuder även tjänster såsom ångrengöring och möbelrengöring. Om du känner att heltäckningsmattan har fläckats utöver normalt slitage kan det här vara något värt att få gjort professionellt. Dammsugaren får inte alltid bort all smuts särskilt den smuts som kan vara inbäddad djupt ner i fibrerna.

En snabb checklista på de saker du bör be städfirman utföra vid städet är som följer:

  • Rengöra alla hushållsmaskiner på in- och utsida.
  • Putsa alla fönster
  • Tvätta och desinficera alla ytor såsom bänkskivor, diskhoar och dörrar
  • Rengöra alla element, fönsterbräden, tavelramar och lister
  • Grundligt skrubba rent och desinficera kranar, golv och glas i badrummet
  • Dammsuga alla heltäckningsmattor, damma och ta bort spindelväv

Extra saker som du kan be din städfirma om, särskilt om du har haft husdjur i lägenheten eller om någon som bott där är rökare:

  • Ångtvätt av heltäckningsmattorna
  • Om lägenheten hyrts ut möblerad – ångtvätt av möbelstoppningen

Många personer har helt enkelt inte tid eller lust att utföra den städning såsom du får när du anlitar en städfirma i Umeå, vars städare är tränade att utföra just detta jobb till perfektion. Vad som är ännu bättre är att de flesta städfirmor också erbjuder en policy att de står för kostnaden om något går sönder.

Om du har undrat varför alla hyresvärdar eller förvaltningsföretag kräver att lägenheten lämnas ren och fräsch när en hyresgäst flyttar. Tänk på det så här: alla vet att när man flyttar in i en ny lägenhet eller hus, vill man att det ska vara rent och lägenheten i god kondition att flytta in i. Vem vill då oroa sig över att måsta skrubba hushållsapparater, putsa fönster, damma etc.? Det är i detta läge som en städfirma verkligen kan hjälpa till. Oavsett om du är hyresvärd, förvaltare eller hyresgäst, så är att anlita en städfirma för att få bostadsyta redo av yttersta vikt.