Flyttips – Organisera och planera din flytt

Något vi alla kan komma överens om är att flytta är en av livets mest stressiga tidpunkter. Om du hellre gör en rotfyllning än att flytta till ett nytt hem så är du verkligen inte ensam!

Tro det eller inte, men man kan göra flytten rätt så trevlig om man ser till att förbereda den i förväg. Lär dig flyttips och skapa olika strategier för hur man ska hantera de stressiga situationer man kan hamna i.

Så kan du sänka stressnivån under flytten med dessa flyttips

Räkna med extra tid

Om du vill skjuta dig själv i foten och göra din flytt till ett galet kaos, så ja, kör i vind, försök att hålla dig till ett strikt tidsschema.

Detta är en av de svåraste sakerna att kunna kontrollera. När du planerar för när flyttfirman ska komma, när de ska packa och lasta flyttbilen full så räkna med några extra timmar, så att du inte behöver känna stress i onödan om flyttarbetarna är sena eller om det tar längre än förväntat.

Skaffa ditt flyttmaterial i förväg

Allt som du kan ta hand om innan flytten kommer att hjälpa dig att kunna flytta snabbare. Under veckorna innan flytten så börja sakta men säkert samla ihop använda kartonger, paketeringsmaterial, tejp och annat flyttmaterial.

Du kan börja packa rum för rum i sakta mak. Ge dig själv tid att organisera dina saker och slänga sådant du inte längre behöver. När du använder denna sakta men säkert metod i din flytt så kommer du i tid kunna se om du har nog med flyttmaterial för att packa ihop hela ditt hem. Innan flyttfirman kommer på flyttdagen.

Packa städmaterial separat

Ett flyttips är ett nybörjarmisstag som många gör när de ska flytta. De packar ner städmaterial i en av lådorna som lastas i flyttbilen!? Ja, du är ansvarig för, vare sig du vill det eller inte, att städa ur ditt hus eller lägenhet noggrant innan du lämnar in eller över nycklarna.

Om du av misstag packat ner allt ditt städmaterial så måste du ta dig till affären för att köpa det nödvändigaste för att städa alla föremål av glas, trä och kakel i ditt hem. För att göra det enklare för dig själv så ställ åt sidan en låda med städmaterial som kan användas på flyttdagen så att det inte följer med i flyttbilen tillsammans med alla dina andra saker av misstag.

Om du behöver hjälp med städningen, gör en gratis intresseanmälan på sidan för billig flyttstäd i Umeå.

Ta en stund att varva ner

En flytt kan kännas som att fångas i en tornado i bästa fall, och om du vill lyckas med att hantera din stressiga flytt så se till att du tar flertalet pauser under dagen för att varva ner och hämta andan.

Se också till att du har nog med mat och vatten för att klara dig igenom hela dagen. Du kan ta en paus varannan timme och gå runt kvarteret, ringa en familjemedlem eller en vän för support eller för att helt enkelt ta några djupa andetag så att du behåller ditt lugn.

Om du hanterar alla delar av din flytt steg för steg, så blir det enklare att organisera din stora flytt till en annan stad eller en annan del av landet, utan att samtidigt gå under av stressen!